Categorii
Fără categorie

HDD sau SSD

elefant.ro

Cu toții suntem cel puțin familiarizați cu noțiunea de HDD(Hard Disk Drive) dar nu foarte mulți știu ce este un SSD(Solid State Drive). Astăzi am să explic care mi se pare mie, personal, cel mai bun dintre cele două.

Toate calculatoarele cumpărate, gata asamblate, sau laptopurile, vin împreună cu un HDD încorporat, sau hardul în termeni populari. În principal el este folosit pentru depozitarea fișierelor de pe PC personal. Problema este că în timp HDD nu va mai ține pasul cu programele sau aplicațiile curente, și astfel, PC tău nu va mai funcționa la fel de repede. Partea bună este că HDD-ul se poate scoate oricând din PC-ul sau laptopul tău și poate fi înlocuit cu unul nou mult mai performant.

cauciucuridirect.ro

Unul din pricipalele avantaje ale unui HDD este că au o capacitate foarte mare de stocare și se găsesc la prețuri acceptabile chiar ieftine. Va las câteva exemple de HDD performanțe mai jos.

HDD Desktop Western Digital, 1TB

HDD Desktop Western Digital, 500GB

HDD Western Digital,10TB

Dacă vreodată ați desfăcut un calculator ați văzut HDD-ul, acea bucată pătrată sau dreptunghilara situată în caracasa PC-ului dumneavoastră. Datorită faptului că un HDD este un dipozitiv ce funcționează prin rotirea unor piese în interiorul său(acele RPM- rotații pe minut) ele vor fi mereu mai încete decât SSD-urile.

Un SSD este o varianta apărută de multă vreme chiar și la noi în țară. Dacă vreodată ați căutat și nu ați știut ce este, am să va explic eu în câteva cuvinte. SSD-ul este cea mai bună varianta pentru un laptop sau un PC, deoarece timpul de stocare sau transfer, viteza de reacție, sunt îmbunătățite exponențial. Principalul dezavantaj este prețul foarte crescut pentru un SSD cu capacitate mare de stocare. Nu am să întru în detalii tehnice pentru că nu am mai pleca din fața ecranului.

activitati-cadou.ro

Am să va dau un exemplu personal. Timpul de deschidere al laptopului meu în momentul în care avea încorporat HDD din fabrică era cam de 3 min(groaznic de mult). După inlocurirea lui cu un SSD laptopul meu se deschide în 30 de secunde și apuc să introduc și parola de autentificare. Poate acum nu vi se pare ceva WOW, dar în timp acest detaliu va însemna enorm. Tehnologia avansează iar noi trebuie să ne adaptăm. În momentul în care alegi un SSD pentru tine trebuie să iei în considerare mai multe aspecte. Nu orice SSD va fi compatibil cu PC sau laptopul tău. Va las cateva variante de SSD foarte bune.

SSD Samsung 860 EVO, 500GB

SSD Kingston A400, 240GB

SSD Samsung 970 EVO Plus, 1TB

În concluzie, da, prețul unui SSD este mai mare, dar nu inaccesibil. Pentru ce oferă este perfect. Eu nu m-aș mai întoarce la un HDD după experiență avută.

piatraonline.ro

De 2deJoy

. https://instalatoristet.com/
https://variatiileiubirii.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s