Categorii
Fără categorie

Cine-i meșter priceput ?

aqualine.ro/

Mă tot gândesc cum să scriu acest articol pentru că nu doresc să lezez pe nimeni,cititorii mei fiind bărbați în marea majoritate.

Să începem așa!

cauciucuridirect.ro

În trecut prin Germania greu ajungeai să fii numit meșter, ucenicii acestora (calfele) rămânând tot calfe dacă după 6 ani nu deprindea meșteșugul . Urmau studii tehnice la finalul cărora li se solicitau o lucrare proprie de examen. Meșterii aveau pregătire juridică știau să-și conducă propria afacere și obțineau lesne poziții superioare în cadrul unei companii. Aveau dreptul de a studia la o facultate tehnică și obținea cu ușurință apoi licență indiferent dacă avea sau nu studiile obișnuite. Mai mult de atât în cadrul breaslei nu ajungeai să fii decât dacă erai meșter sau ucenic. Erau siguri pe ei și se mândreau cu meseria lor!

activitati-cadou.ro

Aici prin România s-a cam terminat cu tot ce înseamnă școală de meserii sau profesională. Chiar și existând pe ici pe colo câte una, tot nu se garantează că viitorul ucenic ajunge să învețe tot ce trebuie să fie numit meseriaș. Dacă dorești să ajungi profesionist într-un domeniu trebuie să fii luat sub aripa unui meseriaș profi care să și aibă destulă răbdare să te învețe. Poți totuși să ajungi instalator cu diplomă,prin studii obișnuite profesionale în urmă cărora ți se da diplomă de calificare. Poți de asemenea să capeți experiență lucrând cu profesioniști și să aplici pentru evaluarea competențelor profesionale. Pentru că să fii luat în considerare ,firma pentru care ai lucrat trebuiind să fie persoană juridică autorizată de Ministerul Muncii și ANC.

usbmania.ro

Dacă ai rezistență fizică , abilități tehnice, atenție la detalii,viziune asupra ce trebuie făcut , răbdare și orgoliu mai puțin , ajungi să fii un bun meseriaș. Câteodată –i muncă de rutină însă se întreține bine familia chiar și din mici lucrări . Dacă nu ajungi să fii vicios, clienții se reîntorc la tine. De aici îți vin clienții din recomandări, deci frumos ar fi să te porți cu respect. Nu te baga de la început la lucrări ample, să schimbi coloana de apă sau să instalezi o centrală sau un hidrofor,ia-o ușor și rezultatele vor veni . Sau bagă-te, însă cheamă și un profesionist lângă tine.

laminat-parchet.ro/

Clienții cunosc situația pieței, știu că nu sunt mulți care cunosc cu adevărat meseria, și tatonează , doresc să cunoască amănunte, ajung să te streseze rău unii dintre ei. În urmă cu ceva timp am apelat la un tâmplar care mi-a executat mobilă de bucătărie. Mă uitam la el cât era de liniștit și blând, explica cu răbdare, chiar mă gândeam că eu nu  voi fi niciodată așa răbdător. Era și el obosit se vedea că nu se mai putea concentra fiind la sfârșitul programului. Mobila s-a executat am primit bonus și un sertar în plus, ghici pe cine recomand de acum încolo? Contează mult ce lași în urmă ta!

aer-conditionat.ro/

Iar ca să răspund la întrebarea din titlu, meșter priceput ajungi să devii, nu ești de la început,stai tu frumușel vreo 10 ani în meseria ta,experimentand, tine mintea deschisă la ce este nou, abordează situațiile cu entuziasm , oricum nu le vom știi pe toate niciodată.

Succes!

floria.ro

De 2deJoy

. https://instalatoristet.com/
https://variatiileiubirii.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s