Categorii
Fără categorie

Dialogul meseriaș client

Este esențial să fie unul bazat pe extragerea de informații benefice pentru ambii.Voi da mai jos niște exemple pe care le-am întâlnit și concluzia o tragem fiecare prin prisma situațiilor noastre.

Merg zilele trecute la o doamna care m-a contactat printr-o recomandare ptr.schimbarea unei baterii. Sunt primit cu bunăvoința și merg spre locul unde tb. să execut reparația. În baie spațiul extrem de inconfortabil , căldură mare, doamna vorbea întruna. Mă gândesc că sunt norocos că nu m-a pus să îmi pun masca. Aș dori un pahar cu apă , însă nu reușeam să spun nimic, doamna vorbea despre experiențele ei, trăgea concluzii depre anumite etnii și persoanele din jurul ei. Reușesc să strecor ”Va rog să îmi aduceți un pahar cu apă”.Doamna pleacă și eu mă bucur de liniștea avută preț de un minut.Începe iară cu etniile și problemele dânsei. Acum deja făceam eforturi să evit dezaprobarea, mă rog deja la Dzeu să nu aibă și alte probleme pe la instalație să plec odată. Am căpătat în decursul timpului o anume intoleranță la discuții de gen, tocmai ptr. că am văzut multe situații când nu au contat deloc detaliile din explicații. Lumea este atât de diversă încât să aplic eu tipare nu sună deloc înțelept. Reușesc să termin cu bine, mă bucur de primii bani pe ziua asta,mă gândesc ce o povesti despre mine doamna altora și plec…

store.dronshop.ro

Observ când ajung în scara blocului că mi s-a dezumflat o roată de la bicicletă.Las bicicleta acolo gândindu-mă că sigur nu o va fura nimeni cu roata așa dezumflată,o leg totuși. Evit să mă gândesc că voi avea o zi grea , așa cum se prefigura. Trebuia să ajung în sectorul 2 unde mă aștepta un vechi client răbdător. Îl sun și îmi spune să îmi iau un taxi, urc repede în unul și se dezlănțuie jihadul. Șoferului tocmai i se dăduse amendă ptr. că clientul anterior nu purtase masca, se certase cu poliția ,era nervos și clar nu avea chef să tacă .Fac iară eforturi să evit critica și judecarea, însă clar toleranța era zero față de factorii din jur, recte poliția care-și face datoria scrupuloasă cu unii iar cu alții nu. Ajung la destinație gândindu-mă că nu au viață ușoară nici ei. Însă îmi trece prin cap că de la gara nu vrea nimeni să mă ia fără 100 ron până-n sectorul 3. Dar cine sunt eu să pun prețul omului, aici unde-o fi fost poliția?Gândurile de critică mă învăluie și mă gândesc în drum spre client că risc la ora 10 să devin încărcat nervos din cauza factorilor din jur.Cum i-oi fi atras, și de ce?

Clientul mă aștepta ,mă întreabă ce am nevoie și pleacă. Super, am 2 ore liniștite, termin și plec. Lucrarea iese cum trebuie ,plec mulțumit.Mă gândesc la bicicleta mea singură legată de gard. O vechitură dacă vreți să știți, lovită și cărată peste tot, prin păduri, pe la pește, prin gropi ,prin ploaie, o aventurieră bicicleta mea. Mă gândesc să îmi iau o pauză.Când dau sa tranversez, pe șosea tocmai avusese loc un accident și cineva lăsase o bicicletă lovită de o mașină pe marginea șoselei. Mă gândesc că așa avariată parcă tot mai bine arată decât a mea. O băncuță mă primește, iar lângă mine se așează un domn care ma pune la curent cu accidentul întâmplat. Un curier Glovo a crezut că este norocos nu s-a asigurat, și a fost lovit de mașină. Șoferul a coborât a luat bicicleta omului și i-a aruncat-o cât colo si l-a împins pe curierul care suna la poliție. Șoferul îl tot întreba pe curier dacă are asigurare că i-a lovit tare mașina.Și că el cum o repara, dacă curierul nu are asigurare.Mă tot gândesc că daca tot nu a contat viața omului, cu bicicleta ce o fi avut? Se facuse ora 14.

aqualine.ro/

Urc în tramvai ,îmi pun căștile în urechi, mă izolez să nu cumva să deranjez pe careva,eram îmbrăcat cu salopetele murdare.Am întâlnit și situatii în care am fost privit ciudat, deh’,mulți probabil cred că îmi place să umblu așa prin oraș. Căpătasem la un moment dat un fel de rușine de privirile dezaprobatoare ale oamenilor,însă s-a întâmplat ceva și acum nu îmi mai este rușine deloc.

Mă întorceam de la muncă și eram tot murdărel lucrasem la un subsol, la vreo două stații de casa mea.Nu m-am mai schimbat, distanța fiind mică, hotărât să merg acasă să mă spăl . Însă telefonul sună și soția mea îmi spune că sunt înaintea ei, să o aștept și pe ea să venim spre casă amândoi. Unde să fug să nu mă vadă așa murdar, urma să mergem printre oameni era în jur de ora 17 , lumea era pe banca în fața blocului. Mi-a fost tare rușine pentru că lumea ne privea. Soția venea de la o petrecere cu ziua unor copii, era o apariție înalta frumoasă, cea mai frumoasă. Și ei ii plac hainele albe, unde să mă duc că m-a văzut?Îmi zice ”bună”, mă observă , zâmbește și mă ia de mâna. Dau să o resping că sunt așa plin de praf de cărămizi și încă negru pe mâini. Și îmi spune”Mie nu îmi este rușine, ție îți este rușine cu mine?”Am mers așa cale de două stații de tramvai pe trotuar, cu fusta ei albă care se lipea de salopetele mele murdare tinadu-ne de mâna,amuzându-ne de cum ne privea lumea de pe bănci.

viataverdeviu.ro

Așa m-am vindecat de rușine,de oameni și părerile lor. Nimeni nu știe cu adevărat ce fel de om ești tu, ce trăiri porți nici cum te poziționezi față de cei din jur. Eu rareori judec iar când simt că o iau pe arătură mă opresc. Asta pentru că vreau să fiu clar în reacțiile mele, nu îmi permit paraziți ca la radio,alfel nu mai aud clar ce vor alții să îmi transmită.Judecățile de valoare sunt emise și datorită discrepanțelor dintre emoții și echilibru.Astfel dezechilibrat ajungi vicios(alcool, tutun, femei), nu îți mai ajunge si nu te mai bucură nimic, trăiești veșnic speriat de gura lumii.

De 2deJoy

. https://instalatoristet.com/
https://variatiileiubirii.com/

3 răspunsuri la “Dialogul meseriaș client”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s